Vita Scheldebad in Temse werkt met Smart Lock van GANTNER

Vita Scheldebad in Temse werkt met Smart Lock, de geavanceerde centrale lockeroplossing van GANTNER

Het oude Scheldebad in Temse deed meer dan 40 jaar dienst en was aan vervanging toe. Op dezelfde locatie realiseerde Vita een nieuw zwembadencomplex met tal van extra faciliteiten. Op 1 september 2018 ging Vita Temse opnieuw open uitgerust met enkele gloednieuwe softwareautomatisaties van GANTNER.  Vitabad Temse maakt niet alleen gebruik van managementsoftware ReCreateX, maar implementeerde ook GANTNER’s Smart Lock oplossing. Uniek hierbij is de koppeling van de toegangscontrole met de lockertoepassing van GANTNER.

Wat is Smart Lock?

GANTNER's Smart Lock is een geavanceerde en centrale lockeroplossing voor zwembaden. Het online Smart Lock managementsysteem is gebaseerd op centrale terminals waarbij uw bezoekers met meerdere type datadragers (RFID, QR, pincode) een locker in gebruik kunnen nemen. Dezelfde datadragers kunnen gebruikt worden als dag- of abonnementspas waardoor uw beozekers, indien u over een integratie met fysieke toegangscontrole beschikt, zonder tussenkomst van personeel uw accomodatie kunnen betreden en een beschikbare locker kunnen claimen.

Hoe werkt het bij Vita Scheldebad?

Een bezoeker kan via een selfservice kiosk een wegwerppolsband verkrijgen, voorzien van een QR-code. Aan abonnees kan een silicone polsband worden verstrekt, bij uitstek geschikt voor langdurig gebruik.
Nadat de bezoeker de toegangscontrole gepasseerd heeft, kunnen afhankelijk van het abonnement één of meerdere lockers geclaimd worden. De bezoeker scant hiervoor zijn bandje aan de centrale lezer. Automatisch wordt een locker toegewezen.

Indien de bezoeker iets uit zijn locker wenst te halen, dan kan hij zijn QR-polsbandje opnieuw aanbieden aan de centrale terminal. De terminal vraagt vervolgens of de bezoeker nog in het zwembad wenst te blijven. Indien de bezoeker deze keuze aantikt, via een intuïtief touchscreen, wordt de locker geopend en kan de bezoeker zijn spullen uit de locker nemen en deze nadien manueel sluiten. Kiest de bezoeker om het zwembad te verlaten, dan wordt de locker vrijgegeven.

Indien de bezoeker toch het zwembad probeert te verlaten en de locker gesloten blijft, dan gaat de toegangscontrole de bezoeker melden dat hij eerst zijn locker moet vrijgegeven alvorens hij naar buiten kan gaan.

Uiteraard kan de software ook op een vooraf ingesteld uur alle lockers vrijgeven zodat die elke ochtend allemaal ontgrendeld zijn.

Extra functionaliteit

Polsbanden van abonnementshouders en dagbezoekers kunnen in uw accommodatie worden gebruikt als extra betaalmiddel.  Uw bezoeker kan via de kassa of een online betaling een bedrag overboeken naar zijn of haar polsband. Dit beschikbare saldo kan vervolgens worden gebruikt om activiteiten, horeca- en retailproducten af te rekenen.

Totaaloplossing

In combinatie met GANTNER’s ReCreateX software is het Smart Lock systeem onderdeel van een totaaloplossing voor uw zwembad.
Verkoop, bezoekersregistratie, toegang, lockers en cashless payment zijn naadloos met elkaar geïntegreerd wat resulteert in operationele en financiële efficiëntie.

 

Fotogalerij: 

Dit bericht is geschreven op: 
vrijdag 01 februari 2019
Duo